Žiacka školská rada – súťaž

21. 12. 2017 | Aktuality

Žiacka školská rada iniciovala študentskú súťaž. Napísať krátku esej na tému „Sloboda“. Do súťaže sa zapojilo 17 žiakov. Symbolicky k dátumu 17. november „Deň boja za slobodu a demokraciu“.
Eseje hodnotili žiaci školskej rady.

Výhercovia:

  1. Miesto:  Sára Galčíková, 2.AO
  2. Miesto: Eliška Resutíková, 2.AO
  3. Miesto: Natália Prebojová, Júlia Dedinská, 3.AO

Srdečne blahoželáme……

Čo napísali víťazky o slobode?

„Ako ale chápem slobodu ja? Ako vyzerá slobodný človek? V prvom rade si myslím, že byť slobodný, znamená byť šťastný. Byť spokojný s tým, kým som. Neporovnávať sa s ostatnými. Mať sa rád. Robiť veci, ktoré ma bavia.“

„ Určite každý z nás v živote za niečo bojoval. Možno za lepšie známky v škole, za lásku, za spravodlivosť alebo za česť. A čo sloboda? Bojoval niekto z vás za slobodu?“

„Je veľa špekulácií, čo je sloboda. Niektorí ľudia hovoria, že sloboda predstavuje neviazanosť človeka, robí si čo chce. Naopak iní tvrdia, že sloboda neznamená robiť si čo chce, pretože sú v spoločnosti určité pravidlá, ktoré treba dodržiavať a rešpektovať“.

„A tak na záver by som chcela všetkých podporiť, aby sa nikdy nenechali riadiť slovami druhých. Buďte sami sebou. Buďte slobodní. Takí sme sa narodili, takí aj buďme. Slobodní za to, čo chceme. Nikdy neprestanem druhým priať úprimnú lásku. Nikdy. A viete prečo? Lebo úprimná láska je slobodná“.

najnovšie články