Zenit v programovaní

11. 02. 2015 | Aktuality

Žiaci  Spojenej školy Tvrdošín – Martina Pitáková a Kristián Žuffa, sa  zúčastnili školského, krajského a  celoslovenského kola súťaže Zenit  v kategórii programovanie – webdesign. Krajské kolo sa konalo v Liptovskom Mikuláši, kde riešili webstránku pre domácich majstrov. Vytvorenie práce im trvalo 4 hodiny.  V krajskej súťaži obsadili  prvé miesto a postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa konalo na SOŠ  v Trenčíne.

Kolo trvalo od 4. do 6. februára a súťažilo sa 2 dni, čo bolo v súťaži Zenit novinkou. Prvý deň mal programátor  Kristián Žuffa vytvoriť systém, v ktorom sa bude celá stránka odohrávať a grafik Martinka  Pitáková mala za úlohu vytvoriť návrh na konečnú podobu stránky, zaoberajúcej sa ochranou životného prostredia a obnoviteľnými zdrojmi energie pre fiktívnu firmu.

Nasledujúci deň programátor vytvoril celú stránku podľa návrhu grafika a grafik urobil plagátbulletin pre už spomínanú fiktívnu firmu. V ten istý deň  sa dozvedeli  výsledky celej súťaže Zenit v kategórii programovanie – webdesign.  Na celoslovenskej  súťaži sa umiestnili  ako druhý najlepší tím na Slovensku. Srdečne blahoželáme  Martinke  Pitákovej  a Kristiánovi Žuffovi k dosiahnutému úspechu.

 

http://www.oravalive.sk/2015/02/19/studenti-z-tvrdosina-s-celoslovenskym-uspechom/

Zenit

najnovšie články