Prosím pomôžme!

09. 03. 2021 | Aktuality

Milí spolužiaci, rodičia, učitelia a ostatní dobrí ľudia, obraciame sa na vás s prosbou o pomoc v mene rodiny nášho žiaka, ktorá to v tejto chvíli potrebuje. Veríme, že nie ste k trápeniu iných ľahostajní.  

Naša Žiacka školská rada v spolupráci so školskou psychologičkou Luciou Letašiovou dostali takýto e-mail : 

Ahojte! 

Bolo bežné pondelkové ráno. Pondelkové ráno pred Vianocami. Zazvonil zvonec. Boli to dvaja páni z ocinovej roboty. Nevedeli sme, čo sa stalo. Sadli si u nás v obývačke a začali rozprávať. Svet sa nám zrútil pred očami. Ocino, ktorý bol kamionista vo firme a chodil každý týždeň niekoľko sto kilometrov do Talianska a späť, zomrel náhlou smrťou. Zostali sme v šoku. Je to strata, s ktorou sa len ťažko vyrovnáva. Sme už iba 4-členná rodina, snažíme sa postaviť na vlastné nohy, no v tejto dobe je to naozaj veľmi ťažké. Predtým by nám ani vo sne nenapadlo, že sa môže takéto niečo stať. 

Sme rodina čo býva v dome, ktorá má už len maminu jej dcéru a dvoch synov. Kúrime pomocou dreva dúfajúc, že nám vydrží až do leta. Držať spolu a rozhodovať sa nie je ľahké pre jedného rodiča. Zvlášť v momentálnej situácii či pandémii, keď vládne neistota. Naša maminka má stále dve nezaopatrené deti – dcéru a mladšieho syna, čo študujú, a preto je naša finančná situácia veľmi ťažká. Ocenili by sme akúkoľvek finančnú pomoc. Rešpektujeme možnosti každého z vás, samozrejme, nikto to nemá teraz ľahké a jednoduché. Napriek tomu sme sa rozhodli poprosiť vás o pomoc a ochotu, aby sme aj my mohli opäť v budúcnosti pomáhať druhým a šíriť lásku vo fyzickej aj psychickej podobe. 

Za každú pomoc vám vopred zo srdca ďakujeme a prajeme všetko dobré. Rodina v núdzi.

Naše číslo bankového účtu je: SK09 0900 0000 0000 5400 2554

najnovšie články