„English Week“

22. 02. 2012 | Aktuality

V našej škole sa konečne dialo niečo zaujímavé

Bol to anglický týždeň ktorý sa odohral v dňoch od 06.02 do 10.02. 2012. Mali sme možnosť komunikovať s dvoma lektormi angličtiny 6 hodín denne celý týždeň. Bolo to veľmi zaujímavé. Naučili sme sa veľa nových slovíčok, fráz a odvážili sme sa komunikovať po anglicky. V pamäti mi ostala veta ktorú nám jeden z lektorov povedal prvý deň: „Nebojte sa rozprávať po anglicky, aj keď robíte chyby, nikto nie je dokonalý.“ Táto veta akoby rozviazala jazyk celej našej skupine. Zrazu opadol stres a každý sa snažil dohovoriť sa.

Myslím že tento „English Week“ veľmi pomohol nám maturantom, ktorí sa pripravujeme na maturitnú skúšku ale aj naším mladším kamarátom, ktorých to čaká až za rôčik, dva. Cez rôzne aktivity a role plays nám naši lektori priblížili bežné situácie, s ktorými sa človek stretáva na každom kroku, ako napríklad situácia v reštaurácii, kde si každý žiak vyskúšal rolu čašníka a rolu zákazníka. Táto aktivita bola taktiež veľkým prínosom a ešte väčšou zábavou pre nás študentov. Takýto princíp výučby angličtiny sa mi veľmi páčil a myslím, že to môžem povedať za celú našu skupinu.

Ďakujeme za takúto možnosť, že sme mohli zoči voči stretnúť pravého Angličana a Američana, ktorý vedel po slovensky len veľmi málo. Komunikácia s nimi nám dala veľa vedomostí ale aj krásnych zážitkov.

Katarína Kolejáková, IV.D

najnovšie články