Majstrovstvá kraja vo florbale

07. 12. 2015 | Aktuality

Dňa 02. 12. 2015 Spojená škola Tvrdošín z poverenia CVČ Trstená  v ŠH v Tvrdošíne organizovala  majstrovstva stredných škôl Žilinského samosprávneho kraja vo florbale chlapcov.

Región  Oravu reprezentovala SŠ Tvrdošín

Liptov – SOŠ polytechnická Ružomberok

Turiec – SOŠ strojárska Martin

Kysuce – Gymnázium Čadca

Zástupca Žiliny sa nedostavil.

Turnaj sa hral systémom každý s každým a otvoril ho zápas domácich t.j. SŠ Tvrdošín proti SOŠ polytechnickej Ružomberok. V obidvoch družstvách sa predstavili hráči z extraligy a bolo sa na čo pozerať. Viac istoty na hokejkách mali naši žiaci a zvíťazili 3 : 1.

Z družstvom zastupujúcim Turiec to nebolo vôbec ľahké, veď bojovali proti chlapcom z hokejových tried a na hre to bolo aj vidieť, miestami sa aj iskrilo. Za stavu 4 : 0 na chvíľu poľavili, no v závere prikrášlili výsledok na  5 : 1.

V poslednom zápase sa naši chlapci stretli s družstvom z Čadce, ktorá sa na nás pripravovala chlapci z reprezentačných zrázov sa poznali. Naši chlapci vstúpili do záverečného zápasu nebojácne a nebolo pochýb kto je pánom na domácej palubovke. Súpera zdolali 6 : 2.

Naši žiaci ako víťazi regiónu Orava nezaváhali ani raz a jednoznačne zvíťazili. No,  nebol to tak jednoznačný turnaj. Ostávajúce družstva získali po dva body a o  ďalšom poradí rozhodovala tabuľka zo vzájomných zápasov a gólový rozdiel, potom gólový pomer zo súčtu daných a inkasovaných gólov.

Konečné poradie vyrovnaného turnaja je:

  1. SŠ Tvrdošín
  2. SOŠ polytechnická Ružomberok
  3. SOŠ strojnícka Martín
  4. Gymnázium Čadca

Žilinský samosprávny kraj na majstrovstvách Slovenska bude v apríli  reprezentovať naša SŠ Tvrdošín.

V pondelok 07. 12. 2015  sa Vám chlapci sa svojou hrou predstavia v našej telocvični na Gessay cupe študentských rád.

Držme im palce.

najnovšie články