Deň narcisov 2015

29. 03. 2015 | Aktuality

Už 19 rokov trvá táto humanitárna akcia celoslovenského charakteru, na ktorej sa pravidelne bez prestávky zúčastňujú dobrovoľníci z radov žiakov zo Školského internátu pri Spojenej škole Tvrdošín. Aj v tento jarný deň 27. marca sme vytvorili štyri skupiny žiakov s pokladničkami a žltými kvietkami, aby oslovovali okoloidúcich a za dobrovoľný finančný príspevok im pripínali symbolický žltý kvietok ako znak spolucítiacich  s onkologickými pacientami. V tento deň to bola zvlášť uznávaná činnosť, keďže u nás na severe panovalo veľmi chladné a dáždivé počasie.

Mladým dobrovoľníkom to však neprekážalo a s vytrvalosťou im vlastnou vykonávali zbierku celé dopoludnie. Výsledok bol prekvapujúci. Pri spoločnom otvorení pokladničiek a prerátaní bola do protokolu zapísaná úctyhodná finančná čiastka  723,21 EUR / 21 787,- SK/. Dobrý pocit sme mali aj preto, že to bolo oproti vlaňajšku o 58 Euro viac.

Ďakujeme našim žiakom. Vidíme, že sú to schopní a citliví mladí ľudia, na ktorých sa môže naša spoločnosť vždy spoľahnúť.

Mgr. Karin Palková

najnovšie články