Finančná olympiáda

26. 11. 2014 | Aktuality

Dovoľte mi informovať vás, že 19. novembra 2014 bola spustená súťaž Finančná olympiáda, ktorú zastrešuje Nadácia PARTNERS. Finančná olympiáda je finančná vedomostná súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť študenti ktorejkoľvek strednej školy na Slovensku. Súťaž ponúka študentom možnosť preveriť a následne si porovnať základné finančné vedomosti prostredníctvom testu, ktorý prebieha v troch kolách. Do finálneho kola sa dostanú 20 najlepší študenti, ktorí zabojujú o atraktívne ceny:

 

  1. miesto: Počítač MacBook pre študenta a 2 000 eur pre školu
  2. miesto: Tablet iPad Mini pre študenta a 1 000 euro pre školu
  3. miesto: Prehrávač iPod Nano pre študenta a 500 euro pre školuFinančná olympiáda
    Zapojiť sa môže každý študent strednej školy na Slovensku a preveriť si tak svoje vedomosti zoblasti financií. Súťaž Finančná olympiáda je súčasťou nášho projektu Deň finančnej gramotnosti, ktorého cieľom je dlhodobé zvyšovanie finančnej gramotnosti na Slovensku. Sme presvedčení, že práve medzi mladými ľuďmi je dôležité šíriť povedomie o otázke správneho hospodárenia s peniazmi a ovplyvniť tak ich finančné rozhodnutia do budúcnosti. 

    Ďalšie informácie o priebehu súťaže nájdete na www.financnaolympiada.sk. Viac o projekte Deň finančnej gramotnosti sa dozviete na www.dfg.sk.

 

najnovšie články