Odborná exkurzia

13. 11. 2013 | Aktuality

Cieľom odbornej exkurzie v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach bolo ukázať žiakom IV.C a IV.D triedy  historický vývoj vedy a techniky na Slovensku. Žiaci sa mali možnosť oboznámiť v rôznych expozíciách, ktoré boli rozdelené a zostavené podľa vedných odborov s rôznymi historickými prístrojmi, zariadeniami a exponátmi, ako motory, žiarovky, vozidlá, geodézia, kartografia, elektrina, magnetizmus, baníctvo a pod. takpovediac od začiatku 20. storočia po súčasnosť.

Študenti mali možnosť na vlastné oči vidieť, že technika a elektrotechnika je progresívny odbor, ktorý sa rozvíja v rôznych oblastiach a má široké možnosti využitia v rôznych sférach priemyslu.

Po absolvovaní prehliadky múzea sme so žiakmi navštívili historické centrum Košíc a jeho Hlavnú ulicu a najmä Chrám Sv. Alžbety, kde žiaci mali možnosť aj duchovne pookriať.

Exkurziu študentom spríjemnilo aj fundované sprievodné slovo Ing. Hanuľáka, ktorý im zaujímavou formou priblížil rôzne kultúrne a historické pamiatky na trase do Košíc, ale aj v samotných Košiciach.

 

najnovšie články