Klub čitateľov

27. 05. 2013 | Aktuality

Klub čitateľov ekonomickej literatúry
Študentská spoločnosť LeChabre, spolu so svojou vyučujúcou a finančnou poradkyňou Ing. Ľubicou Geškovou založili na našej škole Klub čitateľov ekonomickej literatúry. Projekt je zameraný na podporu čitateľskej a finančnej gramotnosti na našej Spojenej škole Tvrdošín.

Pre náš klub chceme získať čo najviac čitateľov hlavne ekonomických bestsellerov, a to takou formou ako pavúk snuje svojim pavučinku, čiže postupne, nenásilne-dobrovoľne. V našej interaktívnej knižnici máme zatiaľ 3 knižné tituly: Bohatý otec, Chudobný otec pre dospelých, Bohatý otec, Chudobný otec pre mladých, Najbohatší muž v Babylone. Klub by mal fungovať takto: Pani učiteľka prečíta prvú knihu a jej úlohou je získať ďalšieho čitateľa tejto knihy, čiže po prečítaní kniha nesmie ísť naspäť do police v knižnici, ale musí sa nájsť ďalšieho čitateľa. Čitateľ, ktorý prečíta knihu opäť bude hľadať a odporúčať knihu kamarátovi, alebo rodičovi, učiteľovi. Takto si klub bude vytvárať databázu svojich čitateľov.

A ako sa budú knihy v našej knižnici dopĺňať? Každá študentská spoločnosť, ktorá bude fungovať na našej škole prispeje sponzorským darom na kúpu nových  knižných titulov. Týmto projektom chceme prispieť k tomu, aby sme motivovali nielen mladých stredoškolákov k čítaniu kníh ale, aby sa takýmto spôsobom zdokonaľovali vo finančnej gramotnosti a tiež využívali hodnotne svoj voľný čas.

Aké knihy sú k dispozícii?  …

Ing. Ľubica Gešková nám napísala …

najnovšie články